Fred 20

Fred 20 – Med tillgänglighet för alla.

Fred 20

Fred 20 är den smidiga båten med fantastisk kvalité för dig som vill ha ett enkelt båtliv med en lätt-tillgänglighet på alla plan.

Fred 20 är den perfekta båten för fiske, dykning eller dagsturer med familjen. Med dess flexibla ytor känns båten rymlig men behåller samtidigt smidigheten i hamn.

Fred 20 ärvt grundstenarna från sitt storasyskon Fred 25 – den fjärrstyrda rampen, det stora plana däcket och de fria däcksytorna.

Med hjälp av den fjärrstyrda rampen är det enkelt att ta sig ombord både för människor och djur – med eller utan last. Bryggfendern i fören på båten gör det lätt även för en ensam skeppare att hantera båten. Genom att trycka sig mot bryggan blir tilläggningen lugn och kontrollerad.

Sittplatserna finns skyddade bakom dörr och vindruta. Skrovets stabilitet ger en trygg gång och dess form borgar för en god bränsleekonomi.

 • Fred 20 med Suzuki DF 150hk Apx
 • Elektronisk gas
 • Keyless
 • Trolling mode
 • Heltäckande vindruta med dörr i alu/ polykarbonat
 • Fjärrstyrd huvudströmbrytare/bogramp fjärr kontroll
 • Hydraulstyrning
 • Mauell/elektrisk länspump
 • Brandsläckare
 • Lanternor Led
 • Flipup förarstol snabbfäste/passgerarstol utan dämpning
 • Flytkuddar i skrov

Fakta: Fred 20

Längd 6.4 m
Bredd 2.3 m
Djup 0.3 m
Vikt ca. 1250kg
Last 6 personer, maxlast 806 kg

Fartområde C
Tank 210 liter
Toppfart 40 knop (175HK)
Motoralternativ Utombordsmotor 150-200HK

0
personer max
0
max last
0
max motorstorlek

Tillgänglighet

Den fällbara rampen i fören gör det enkelt för alla att komma ombord på båten. Man kan utan problem lasta på allt från fiskeutrustning till barnvagnar och dessutom kan personer med rullstol lätt rulla ombord.

Däcket i båten är extremt stort och helt plant vilket ger fantastiska ytor att röra sig på. Framkomligheten är suverän utan några trösklar och alla passager håller minst samma bredd som rampen för maximal framkomlighet.

Fred 20 ramp

Hanterbarhet

PRINCIPEN ÄR ENKEL – alla ska kunna köra och använda Fred 25, vilket resulterat i en båt som är praktisk, tillgänglig och säker. Ambitionen är att möjliggöra för en ensam skeppare – även med nedsatt rörelseförmåga – att själv hantera båten.

Fred 25 är standardutrustad med bogpropeller och i kombination med bryggfendern är det en båt som, trots sin storlek, är mycket enkel att lägga till med. Man trycker sig mot bryggan och med hjälp av den fjärrstyrda rampen i fören tar man sig enkelt i land och kan förtöja.

Kompromisslöshet

FRED 20 ÄR HELT HANDBYGGD i aluminium och kompromisslös i sina trygga sjöegenskaper och enkla skötsel.

Skrovet har 18 graders V-botten, rejäl vridstyvhet, styrka och tyngd som ger en skön och lugn gång även i vågor.

Bilder

Däckslayout

Tillgänglighet

Ett unikt skrov

FRED 20 är handbyggd i aluminium med en V-botten på 18 grader vilket borgar för trygg gång. Skrovet har ärvt egenskaper från storasyskonter Fred 25 och är ett så kallat katedralskrov med två slag längst ut i sidorna för stabilitet i sidled.